Psykoterapi & Personlig udvikling

psykoterapeutisk uddannelseDen terapeutiske og personlighedsudviklende proces i Emotionel Integration er en emotionel integrationsproces. Årsagen til de problemer, konflikter, den stress eller manglende livsmotivation, vi oplever, er tilbageholdte udtryk og manglende accept af følelsesmæssige (emotionelle) processer. Vi har lært ikke at udtrykke visse naturlige kvaliteter af os selv, og som konsekvens kommer vi i konflikt med dem i os selv og omverden. Den terapeutiske integrationsproces er en organisk proces, hvor du af terapeuten støttes til igen at mærke og udtrykke det, der er holdt tilbage. Det er en proces, hvor du får rummet og skabt tillid til de følelser, der er svære eller som du måske uden at vide det har lukket ude af bevidstheden.

Den terapeutiske integrationsproces giver selvforståelse og skaber tillid til dig selv. Du lærer dig selv grundigt at kende samtidig med, at den åbner til nye sider af dig selv. Den proces, der måske startes af nød, fordi du har det dårligt eller er i konflikt med nogen, vendes ofte til en opdagelse af nye positive og livsbefordrende dele af dig selv. Først når vi kender os selv, kan vi tage ansvar for os selv og et forløb i Emotionel Integration kan være det vendepunkt, du har brug for.

Et forløb i Emotionel Integration er en helhedsorienteret proces hvor kroppen kan involveres når og hvis, det passer. I samtalen fokuserer vi på den følelsesmæssige kontakt, som vi tillader at udfoldes og rummes. Derefter bearbejder vi den følelsesmæssige proces i samtalen, så vi kan forstå hvordan den er forbundet med vores liv. Vi kan involvere kroppen og dens bevægelser for at få en direkte tilgang til den livsproces, der ikke kommer til udtryk. Den bevidste involvering af kropskontakten giver samtidig støtte og tillid til den følelsesmæssige proces. Afhængigt af din proces bruger vi kroppen mere eller mindre som komplement til samtalen.

Afhængigt af hvilket tema du medbringer eller den situation du er i, anbefales minimum et forløb af 10 -20 gange á ca. 50-60 minutter, hver eller hver anden uge. Kortere forløb hvis du har et specifikt problem, du gerne vil løse eller et tema du gerne vil udforske, og længere forløb hvis det er tale om mere omfattende, længerevarende eller generelle livsforstyrrelser.

Kontakt Martin Tidén hvis du er interesseret i eller vil have mere information om individuelle terapeutiske forløb. Disse foregår i mine lokaler, Århusgade 2, 2100 Kbh Ø.