Foredrag

EI foredragEt antal foredrag for dig, der er interesserede i at få indblik i og inspiration af den teori og praktik, vi bruger i den emotionelle Integrationsproces. Dette er interaktive foredrag, der belyser forskellige dele af den naturlige livs- og udviklingsproces set fra et interpersonlig neurobiologisk og neuroaffektivt perspektiv. Foredragene varer mellem 1-2½ timer, og du er velkommen at kontakte os for at få dem justeret efter dine specifikke ønsker og omstændigheder.

Hvad er Affektiv Inquiry?

Hvad er en effektiv problemløsende eller terapeutisk samtale og hvad er grundingredienserne i den? En stor del af den normale verbale kommunikation er støj, røgslør i form af en mængde ord, der dækker over den egentlige information der findes bagved. Ved at bruge Affektiv Tracking, Affektiv Spejling og Affektiv Resonans skaber vi hurtigt kontakt til den gemte følelsesmæssige information og integrationsproces. Herfra kan vi støtte personen til selv at finde ud af og forstå løsningen på eget problem.

Teori komplementeres i dette foredrag af demonstration af Affektiv Inquiry og korte par øvelser.

Emotioner

Få indblik i den verden, der i virkeligheden styrer vores liv, den emotionelle. I dette foredrag vil vi se nærmere på menneskets emotionelle system, dets funktion og proces. Vi vil gennemgå de grundlæggende emotioner, sociale komplekse emotioner og andre affektive responser. Ordet emotion har ofte en lidt negativ ladning, vi vil derfor også se på de så kaldte positive emotionelle udtryk. De livsfremmende positive emotioner og affekter der ikke tales så meget om, som eksempelvis glæde og kærlighed, (der) spiller en afgørende rolle for en modstandsdygtig psyke.

Den affektive cyklus

I den emotionelle integrationsproces og personlige udvikling bruger vi en model, vi kalder den affektive cyklus for at beskrive emotionens dynamiske proces. Modellen tydeliggør processens forskellige faser og deres dynamik, som vi kan bruge i diagnosticering af forsvarets dynamik. Den kan også bruges som en forståelse af den menneskelige forandringsproces generelt.

Vi vil i dette foredrag præsentere teorien om den affektive cyklus og dens faser. Vi ser på hvordan den praktisk kan bruges i den terapeutiske samtale, samt som en vejviser for den overordnede integrations- og forandringsproces.